Tiki-taka

A korábbi angol válogatott játékos vakon lőtt Szoboszlai új pozíciójába

Ben Foster összeállította a Premier League hivatalos YouTube-csatornáján az "Ígéretes Csillagok" csapatát, melyben Szoboszlai Dominik is szerepel.

a_korabbi_angol_valogatott_jatekos_vakon_lott_szoboszlai_uj_poziciojaba.png

Ám ahelyett, hogy a magyar középpályást a hagyományos 8-as posztra helyezte volna, inkább védekező középpályásként említette meg a 23 éves játékost.

Az érdekes döntést indokolva Foster kifejtette:

Ebben a kérdésben egy kicsit ellentmondásos leszek. Választom Szoboszlai Dominikot a Liverpoolból. Figyeljétek, tudom, hogy ő nem a tipikus védekező középpályás - ezt én is tudom -, hanem egy olyan játékos, aki fel és le mozog, keményen dolgozik.

Csak annyit mondanék neki a mérkőzés előtt, hogy Figyelj, ma nem az a dolgod, hogy ennyit előremenj. Maradj a középpályán, megvan a képességed. Bízom benned, bízz bennem, tedd, amit mondok. Ezt fogja tenni.

Ezt fogja tenni értem, úgyhogy őt választom - mondta el Szoboszlai edzőjének szerepében az egykori Manchester United-hálóőr.

Mint tudjuk, Szoboszlai már játszott többféle középpályás- és szélső szerepkörben, sőt még középcsatárként is bemutatkozott, de a klasszikus 6-os poszton ritkán futballozott.

Az Empire Of The Kop liverpooli szurkoló portál szerint Szoboszlai statisztikái nem feltétlenül támasztják alá, hogy jó ötlet lenne ebben a szerepkörben játszatni, hiszen azokban a mutatókban, amiket egy védekező középpályás legfontosabb erősségeinek szokás tulajdonítani (szerelések, labdaszerzések és tisztázások), az elmúlt évben a PL-középpályások között leginkább az alsóházban szerepelt.

A bejegyzés trackback címe:

https://tikitaka.blog.hu/api/trackback/id/tr7418396927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Elrejtés
Elrejtés
süti beállítások módosítása