Tiki-taka

Hollandiában másolták le Kiprich híres 11-esét

Vasárnap este Santiago Gimenez, a mexikói támadó a Feyenoord csapatában, két gólt szerzett a PEC Zwolle elleni meccsen, így már 23 találata van a szezonban.

hollandiaban_masoltak_le_kiprich_hires_11-eset.png

Ezt úgy tette, hogy beállt csereként, és azonnal egy büntetőt rúghatott, amit sikerrel értékesített a 5-0-s meccsen.

Ez a helyzet emlékeztetett egy hasonlóra, ami majdnem két évtizeddel ezelőtt történt - figyelmeztetett az ESPN. A 1994/95-ös szezonban, amikor a Feyenoord játszott a PSV ellen, és büntetőhöz jutott, Willem van Hanegem, a rotterdamiak akkori edzője Kiprich Józsefet küldte be, aki vált híressé a csapatnál.

A magyar támadó beállt, amikor már 1-2-es állás volt, és azonnal a büntetőponthoz rohant, hogy elvállalja a 11-est. Végül sikerült legyőznie a PSV kapusát, Stanley Menzót a párbajban.

A Feyenoord végül 3-2-re nyerte a meccset, és Kiprich szerezte a harmadik hazai gólt is. Ez a szezon kupagyőzelemmel és bajnoki bronzéremmel zárult a Feyenoord számára.

Azonban van némi különbség a két esemény között, mivel Gimenez már 2-0-s vezetésnél lépett pályára, és a beszámolók szerint a büntetője sem volt teljesen szabályos, de ezt a játékvezető, Marc Nagtegaal nem vette észre.

A bejegyzés trackback címe:

https://tikitaka.blog.hu/api/trackback/id/tr3618398441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Elrejtés
Elrejtés
süti beállítások módosítása