Tiki-taka

Szoboszlai csapatának győzelme Bergamóban.....

A Liverpoolnak, melyben Szoboszlai Dominik is játszott, háromgólos hátrányt kellett volna ledolgoznia Bergamóban, az Atalanta vendégeként a labdarúgó Európa Liga negyeddöntőjének csütörtök esti visszavágóján ahhoz, hogy reménykedhessenek az idei második trófea megszerzésében.

szoboszlai_csapatanak_gyozelme_bergamoban.png

Az angol csapat jó kezdést produkált, a 7. percben Mohamed Salah értékesített egy megítélt büntetőt kezezés miatt. Nem sokkal később Szoboszlai is próbálkozott 13 méterről, de Musso kapus védett középre. Alison is dolgozott, amikor Van Dijk veszélyeztetett a saját kapujánál, de a legnagyobb helyzet Salah előtt adódott az első félidő hátralévő részében, ám az egyiptomi támadó 16 méterről a kapu fölé lőtt.

A második félidőben továbbra is dominált a Liverpool, bár kevésbé veszélyeztetett, Klopp vezetőedző pedig cserélt hármat a 66. percben, és Salah, Szoboszlai és Díaz is lejött a pályáról. Ez azonban nem hozott változást, így az Atalantának tulajdonképpen nem kellett aggódnia, hogy elveszti előnyét. Az olasz csapat ugyan kikapott, de 3-1-es összesítéssel bejutott az EL-elődöntőbe.

Rekorddöntésre készült csütörtökön a friss német bajnok Bayer Leverkusen, amely minden versenysorozatot figyelembe véve 43 mérkőzés óta volt veretlen az idényben a West Ham elleni találkozó előtt, ilyet pedig az öt topliga együttesei közül csak egy, a Juventus ért el még a 2011/2012-es szezonban. A Xabi Alonso vezetőedző irányításával szárnyaló, a Bundesligát történetében először múlt vasárnap megnyerő Leverkusen egy hete 2-0-ra verte az Európa Konferencia Liga tavalyi győztesét, a West Ham Unitedet otthon, s a csütörtök esti londoni visszavágón egy döntetlen is elég lehetett volna számára az elődöntőbe jutáshoz, valamint a Juve rekordjának megdöntéséhez.

Ez végül nagy nehezen, de meg is lett, hiszen ahogyan sokadszor már a mostani szezonban, ezúttal is a hajrában sikerült a Xabi-csapatnak gólt szereznie, ami ezúttal az egyenlítéshez volt elég. A hazaiaknál Antonio a 13. percben volt eredményes, a válasz pedig a szünetben csereként beállt Frimpong részéről érkezett a 89. percben, a Bayer így tehát megdöntötte a Juventus rekordját és így már 44 találkozó óta veretlen.

A bejegyzés trackback címe:

https://tikitaka.blog.hu/api/trackback/id/tr7318385209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Elrejtés
Elrejtés
süti beállítások módosítása