Tiki-taka

Külföldön kiderült melyik három NB I-es csapat a legmerészebb

A svájci központú Sporttudományi Intézet (CIES) legfrissebb kutatásában most a legmagasabb rangú bajnokságok közel 800 klubját vizsgálta meg az elmúlt tíz átigazolási szezon során (2019 júliusától napjainkig) szerződtetett fő csapatbeli játékosok átlagéletkora alapján.

kulfoldon_kiderult_melyik_harom_nb_i-es_csapat_a_legmereszebb.png

Összességében az osztrák RB Salzburg rendelkezett a legfiatalabb szerzeményekkel (átlagosan 20,93 év), míg a legidősebb" játékosok átlagéletkora (30,27 év) a katari Al-Gharafánál volt.

A Red Bull-csoport másik tagja, a brazil RB Bragantino a második helyen végzett (21,72 év), míg a La Liga-ban szereplő Athletic Bilbao a harmadik a listán (21,90) - ez különösen érdekes, mivel a baszk csapat kevés játékost vásárol, a legtöbb újoncuk közvetlenül a saját ifjúsági akadémiájukból érkezik.

Szintén az első tízben szerepel a szlovén NK Bravo, két ukrán klub (Sahkar Donyeck és Dinamo Kijev), valamint két belga (Genk és Cercle Brugge), egy svéd (Elfsborg) és egy szlovák (Ružomberok) csapat is.

A bejegyzés trackback címe:

https://tikitaka.blog.hu/api/trackback/id/tr9018367645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Elrejtés
Elrejtés
süti beállítások módosítása