Tiki-taka

Magyarország csoportjába Németország, Skócia és Svájc került a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokságon.

Hamburgban rendezték meg a következő évi labdarúgó Európa-bajnokság csoportbeosztásának sorsolását. A magyar válogatott az A csoportba került, ahol a házigazda Németország, Skócia és Svájc csapataival találkozik.

Magyarország, amely az előző selejtezőcsoportot megnyerve először szerezte meg az Európa-bajnoki részvétel jogát az aktuális kvalifikációs rendszer bevezetése óta, a 2. kalapból várta a sorsolást.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 24 résztvevő válogatottját négy kalapba sorolta. Minden kalapban hat csapat talált helyet, az 1. kalapba került a házigazda Németország és az öt legjobb csoportgyőztes.

A sorsoláson először az 1. kalap csapatainak neveit húzták ki, ahol Németország automatikusan az A csoportba került. Ezután következtek a 2., 3. és 4. kalap csapatai sorban.

A magyar válogatott ellenfelei közül Németországot az 1. kalapból, Skóciát a 3. kalapból, Svájcot pedig a 4. kalapból húzták ki. Mint minden csoportból, ebben is az utolsó helyezett csapat biztosan kiesik, míg a csoport első két helyezettje és a négy legjobb harmadik helyezett jut tovább a legjobb tizenhat közé, ahol az Európa-bajnokság az egyenes kieséses szakasszal folytatódik.

Az Európa-bajnokságot 2024. június 14. és július 14. között rendezik.

A bejegyzés trackback címe:

https://tikitaka.blog.hu/api/trackback/id/tr8418311941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Elrejtés
Elrejtés
süti beállítások módosítása