Tiki-taka

Kassaiék beismerék A bajnoki cím sorsát is befolyásolhatta a hatalmas bírói tévedés

Egy játékvezető téves ítélete komoly hatást gyakorolt a mérkőzés kimenetelére, ami potenciálisan befolyásolhatta volna a bajnoki cím sorsát is.

kassaiek_beismerek_a_bajnoki_cim_sorsat_is_befolyasolhatta_a_hatalmas_biroi_tevedes.png

Az osztrák szövetség (ÖFB) és Kassai Viktor vezetése alatt álló játékvezetői testület megerősítette, hogy a román-osztrák Christian-Petru Ciochirca hibázott a múlt vasárnapi Rapid Wien és Red Bull Salzburg közötti mérkőzés 73. percében.

Ekkor, a bécsi csapat 2-0-s vezetése előtt, 11-est kellett volna ítélni a Salzburg javára. Erről a jelenetről felvétel is készült és közzétették:

 A Rapid védője, Nikolas Sattlberger büntetőterületen belül felborította a Salzburg támadóját, Karim Konatét. Azonban a bíró nem fújt szabálytalanságot, így a hazaiak megszerezték a labdát és ellentámadásból, Guido Burgstaller révén gólt szereztek.

Az ÖFB hivatalosan közölte, hogy Sattlberger belépője után büntetőt kellett volna ítélni, mivel a Rapid játékosa nem a labdát, hanem Konate bokáját találta el.

 A 2-0-s vereség következtében a Salzburg négy ponttal marad le a Sturm Graz mögött, két hátralévő mérkőzés előtt. Vasárnap akár meg is veszíthetik az utóbbi tíz évben megszerzett trónjukat.

A Rapid, amely 32 bajnoki címmel rendelkezik és Ausztria rekordbajnoka, 2008 óta először lehet csak második helyezett az osztrák bajnokságban.

A bejegyzés trackback címe:

https://tikitaka.blog.hu/api/trackback/id/tr6018400399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Elrejtés
Elrejtés
süti beállítások módosítása