Tiki-taka

A korábbi angol válogatott játékos vaklövéssel célzott Szoboszlai új pozíciójára

Ben Foster összeállította a Premier League hivatalos YouTube-csatornáján az "Új Csillagok" csapatát, melyben Szoboszlai Dominik is helyet kapott.

a_korabbi_angol_valogatott_jatekos_vaklovessel_celzott_szoboszlai_uj_poziciojara.png

Nem a szokásos 8-as posztra tette a magyar középpályást, inkább védekező középpályásként említette meg.

Foster indokolta a kissé meglepő választást:

- Itt kezd kissé ellentmondásossá válni a helyzet. Szoboszlait választom a Liverpoolból. Értsétek meg, tudom, hogy nem a tipikus védekező középpályás - ezt én is tudom -, hanem egy oda-vissza mozgó játékos. Támad, védekezik, keményen dolgozik.

A meccs előtt csak annyit mondanék neki: 'Figyelj, ma nem az a feladatod, hogy annyira előre menj. Maradj a középpályán, megvan a képességed.

Bízom benned, bízz bennem, tedd, amit mondok." Ezt fogja tenni. Ezt fogja tenni értem, úgyhogy őt választom - bújt bele Szoboszlai edzőjének szerepébe az egykori Manchester United-hálóőr.

Mint ismeretes, Szoboszlai már játszott többféle középpályás- és szélső szerepkörben, sőt még középcsatárként is. Ám a klasszikus 6-os poszton ritkán játszott.

Az Empire Of The Kop liverpooli szurkolói portál szerint Szoboszlai statisztikái nem feltétlenül támasztják alá, hogy jó ötlet lenne ebben a szerepkörben játszatni, hiszen azokban a mutatókban, amiket egy védekező középpályás fő erősségeinek szokás tulajdonítani (tacklingek, labdák elvétele és passzok tisztázása), az elmúlt évben a Premier League középpályásai között inkább az alsó harmadban helyezkedett el.

A bejegyzés trackback címe:

https://tikitaka.blog.hu/api/trackback/id/tr1918396153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Elrejtés
Elrejtés
süti beállítások módosítása